Programozás könyvek, amik segítenek a tanulásban

Ha valaki magabiztos programozás tudásra szert tenni, akkor a szakma elméleti és gyakorlati részét is tudnia kell. A tanuláshoz az órai jegyzeteken kívül érdemes könyveket is használni, amik átfogóan tárgyalják a legfontosabb témaköröket.

Programozás könyvek, amik segítenek a tanulásban

Elméleti szakkönyvek

A programozás kezdőknek könyv használatával sokkal könnyebb, mint anélkül. Persze nem mindegy, hogy melyik könyvekre esik a választásuk, hiszen mindegyik szerző más témaköröket dolgoz fel és más nehézségű tudásanyagot ad át a könyvében. Az biztos, hogy a feladatok megértéséhez szükség van néhány jó elméleti szakkönyvre, amik kellő alapossággal és részletességgel tárgyalják a legfontosabb témákat. A kezdőknek érdemes olyan szakirodalmat választani, amikben egyszerű, számukra is érthető magyarázatokat találnak. A haladók esetében kicsit más a helyzet, ők a túlzott alaposságot zavarónak érezhetik, hiszen általában már tisztában vannak a programozás alapjaival és az elemi tudnivalókkal. A diákoknak érdemes aszerint elméleti könyvet választani, hogy milyen programnyelvet szeretnének megtanulni.

Feladatgyűjtemények

A programozás kezdőknek sok kihívást tartogat a feladatmegoldás tekintetében is. Éppen ezért mindenképpen szükségük van egy olyan feladatgyűjteményre, amiben az egyszerűbb, könnyebben megoldható példák is megtalálhatók. Ezeknek a megoldása sikerélményt ad nekik, ennek köszönhetően pedig sokkal nagyobb lelkesedéssel vágnak bele a nehezebb feladatok megoldásába. Akik már tisztában vannak az alapvető ismeretanyaggal és az a céljuk, hogy fejlesszék a meglévő tudásukat, nekik egy olyan példatárat érdemes választani, amiben a bonyolultabb, becsapósabb feladatokat is megtalálják. A Programozz Te is mesterfokon! c. munkafüzetek kezdőknek és haladóknak egyaránt jó választásnak bizonyulnak.

Bővebben: programozz-mesterfokon.hu

Címkék: Kisokos, Programozás kezdőknek könyv
Dátum: 2021-02-26