Nemcsak kódolni kell tudni

Sokan gondolják, hogy a programozás egyenlő a kódolással. Ez nem így van. Aki tud kódolni C-ben vagy más nyelven, még nem tud programozni. Jó programokat az tud írni, aki az algoritmusok, adatszerkezetek témakörét is mélyen ismeri. Nem véletlenül fogalmaznak a szakemberek úgy, hogy nem a nyelvet kell elsősorban megtanulni, hanem programozni.

Nemcsak kódolni kell tudni

Megalapozott tudás

Sok korszerű programozási nyelv alapja a C programnyelv. Nemcsak a C++, a C#, hanem a Java, a PHP is sokat átvett belőle. Aki megtanulja a C programozás alapjait, az a tudását jól tudja hasznosítani később más programnyelvek elsajátításakor is. Viszonylagosan könnyű megtanulni, mert elég kevés elemből épül fel, szűkös utasításkészlettel működik.

Nagyon régi “motoros” az informatikában, a 70-es évek elején dolgozták ki, eredetileg a Unix operációs rendszer elkészítéséhez, hogy minél tömörebb programkódot tudjanak írni. Hamarosan népszerűvé, elterjedtté vált világszerte, ami azóta is tart, ma is elég sok operációs rendszert és alkalmazást írnak C/ C++ nyelven.

Online tanfolyamok is vannak

Kevés alaptudással induló, kezdő programozóknak is ajánlott a C nyelvvel való megismerkedés, éppen a viszonylagos egyszerűsége miatt, hiszen hamar sikerélményt ad. Még iskolába járásra sincs feltétlenül szükség, online tanfolyami képzés keretében is lehet tanulni, így akár a hallgató határozhatja meg a tanóra időpontját, és a saját tempójában haladhat előre a tananyagban. Aki nem rendelkezik kellő önszorgalommal, önfegyelemmel, annak mégis inkább az iskolapad ajánlható, ahol a tapasztalt tanárok szemtől szemben válaszolják meg a felvetődő kérdéseket.

Címkék: Kisokos, C programozás
Dátum: 2019-09-09