Merre jár a SEO?

A marketing világa gyorsan változik, a digitalizáció minden részét átfonta már. Vajon merre vezetnek majd az online marketing trendek 2020-ban? Nehéz jósolni, hiszen ki tudja előre, hogyan és mikor változnak majd a Google titkos algoritmusai?

Merre jár a SEO?

Az egyik trend, amiről SEO-szakemberek beszélnek, hogy a Google egyre hangsúlyosabban foglalkozik a földrajzi helyhez kötődő keresésekkel és találatokkal. Érdemes erre figyelni: például, ha a keresőoptimalizálás Győr területén működő céget érint, akkor a cégről szóló weboldalakon, cikkekben mindenütt meg kell említeni a székhelyet.

Long-tail keresőkifejezések

Másik trend, amit jósolnak, hogy a hosszú, több szóból álló (long tail) keresési kifejezések még jobban elterjednek. Ennek oka, hogy az interneten már elképesztő mennyiségű tartalom van, a netező felhasználó kénytelen több szóval pontosítani, hogy milyen információt is szeretne megtalálni. Tehát nem azt fogja beütni a keresőbe, hogy “parkettázás”, hanem azt, hogy “ tölgyfa parketta csaphornyos lerakása árak ”.

Beszélgetős keresők jönnek

Nem új terület, de még nem robbant a keresőpiacon, a hang alapú keresés. Az okostelefonok uralkodóvá válásával azonban ez várható, mert sokkal egyszerűbb lesz a felhasználónak “megbeszélnie” a kütyüjén lévő keresővel, hogy mire kíváncsi, mintsem begépelni a keresőszavakat.

Bizonyos, hogy a Google algoritmusaiba még több mesterséges intelligencia épül be, nemcsak olvasni, de értelmezni is tudja a szövegeket, tehát a minőségi tartalmakat jobban ki tudja választani a weben jelenlévő szövegtengerből.

Címkék: Modern marketing, keresőoptimalizálás Győr
Dátum: 2019-07-01