Készségek és képességek

Milyen a jó munkaerő a vállalat szempontjából? Amikor a HR-eseket megkérdezik, általában a következőket sorolják: szakmailag képzett, hatékonyan oldja meg a feladatait, jól kommunikál, tud rendesen angolul, rendelkezik informatikai készségekkel, önállóan és csapatban is képes dolgozni. Nem kicsik az igények...

Készségek és képességek

Stressztűrő személyiségek

A szakmai képességek, a végzettség, a szakmai tapasztalat (hard skills) és a személyes képességek (soft skills) egyaránt fontosak. A vezetői pozícióra pályázóknak kell, hogy nagy legyen a terhelhetőségük és a stressztűrő képességük, valamint erős, határozott személyiségek legyenek. Vannak olyan munkakörök, ahol az analitikai képességekkel lehet jól érvényesülni. Sok munkaerő-választási szempont függ attól, hogy az adott vállalatnál az üzleti tevékenység milyen szakterületekre terjed ki.

Továbbképzés szükséges

Informatikai állások esetén a tanulási hajlandóság, a továbbképzések iránti érdeklődés nélkülözhetetlen. Nemzetközi piacokon kereskedő cégek elvárják alkalmazottaiktól a gyakori utazások kedvelését is. Fejlesztőmérnöki állásoknál kiemelt elvárás a kreativitás, bár akiben ez nincs meg, nemigen jut el a diplomáig. Az idegen nyelvtudást illetően egyértelműen az angol ismerete a lényeges, közép- vagy felsőfokon, míg a német nyelvtudásra csak az állásokat meghirdető cégek kisebb százaléka tart igényt. A kommunikációs készségeket vizsgálva van ahol az írásbeli, van ahol a szóbeli kommunikáció iránt nagyobb az igény, előbbi a tartalomszolgáltatás területén dolgozókra, utóbbi pedig az ügyfélszolgálatos munkakörökre jellemző.

Címkék: Kisokos, Üzleti tevékenység
Dátum: 2019-06-06